Alexandru Cordoş – Comunicat de presă – 02.02.2012

REF: Senatorul Alexandru Cordoș consideră că Ordonanţa prin care 73.000 de români nu-şi vor mai primi ajutoarele de stat este inacceptabilă

PSD consideră ”inacceptabilă”, ”ilogică şi aberantă” ordonanţa aprobată de Guvern și comunicată de dna ministru Sulfina Barbu, prin care 73.000 de români, care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, nu vor mai primi ajutoarele acordate de stat.

”Din punctul meu de vedere măsura este aberantă, având în vedere că marea majoritate a celor asistați social trăiesc în sărăcie, iar alocaţia de susţinere a familiei sau indemnizaţia de creştere a copilului le ajunge doar pentru mâncare și cheltuieli, ori Emil Boc a pornit de la premiza că este vorba de rea voință în neplata taxelor locale.  Decizia Guvernului vine în completarea unei alte hotărâri absurde, prin care sunt şterşi de pe lista ajutoarelor sociale cei care deţin obiecte de valoare, blănuri, obiecte de cristal și porțelan. Nu îmi dau seama cum va proceda Emil Boc pentru a stabili care este un obiect de valoare și care nu. Va trimite experți sau evaluarea se va face după simțul estetic al celui care va face ancheta socială? ” a precizat dl Alexandru Cordoș, secretar al Comisiei de Muncă din senatul României.

”’Măsura nu face altceva decât să îi condamne la moarte pe cei care astăzi, din cauza sărăciei nu își pot plăti taxele locale. Nu îmi dau seama cu ce drept acei funționari care vor face controalele vor deschide dulapurile pentru a verifica existența sau inexistența blănurilor. Vor veni cu mandate de percheziție? În perioada imediat următoare noi vom căuta soluţii pentru a ataca legal toate deciziile ”şocante”, emise de Guvernul Boc. ” a adăugat dl senator Alexandru Cordoș.

‘Pentru încălcarea flagrantă a Constituţiei şi a drepturilor omului, pentru umilirea constantă a cetăţenilor României prin tot felul de acte normative absolute halucinante, într-un cuvânt, pentru genocid social şi economic promovat la nivel naţional actualul Guvern poate să ajungă să răspundă chiar penal.

 

Alexandru Cordoș

Senator PSD de Cluj

2 februarie 2012

Leave a Reply