Aici sunt banii dumneavoastra!

In lumina noilor evenimente, am decis sa va prezint punctul meu de vedere referitor la un eveniment astronomic extrem de rar si anume aparitia unei gauri negre in imediata vecinatate a Clujului. Este vorba despre soseaua de centura Valcele – Apahida care inghite cantitati enorme de bani si care va continua sa asimileze toate fondurile pe care actuala conducere a DRDP Cluj cu sprijinul  Guvernului, pare decisa sa le aloce cu o perseverenta demna de o cauza mai buna .

Incompetenta domnului Pantelimon in gestionarea situatiei grave aparute la constructia centurii este in opinia mea mai mult decat evidenta si nu pot intelege cum poate fi pastrata in functie o persoana care produce atatea prejudicii. Imi aduc aminte ca premierul Boc in vara ii atrasese atentia domnului Pantelimon in privinta unor termene limita si il amenintase chiar cu revocarea din functie in situatia in care respectivele termene nu vor fi respectate. Acum pare ca a uitat de acele termene si a inceput din nou sa trimita fonduri pentru a fi ingropate pe Feleac; pentru inceput se pare ca vreo 30 mil euro. Se pare ca singurele motive care justifica aceasta atitudine sunt repezentate de nepotii premierului angajati in functii de conducere in cadrul DRDP Cluj si de domnul Pantelimon care este secretarul executiv al PD-L Cluj si unul dintre contributorii principali ai acestei organizatii

Au aparut si alte probleme in procesul de constructie si anume intrarea in procedura de faliment a constructorului ce se ocupa de consolidari, respectiv societatea maghiară Vegyepszer. Se contureaza din nou una din situatiile tipic romanesti in care banii se dau, lucrarile nu se fac si nu exista nici un vinovat in afara sortii potrivnice. In momentul de fata lucrarile au fost oprite si explicatia firmei maghiare este halucinanta. Ei spun ca au sistat lucrarile asteptand sa vina specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj pentru a constata ca ruperea zidurilor de sprijin s-a produs din cauze naturale. Dar acesti domni credeau ca lucreaza in laborator? Aveau obligatia sa lucreze in natura impotriva unor forte naturale si prin competenta si cu ajutorul proiectantilor si a betonului armat, sa lupte si sa supuna natura dezlantuita.

Atragem atentia din nou tuturor celor responsabili ca modul in care s-a actionat pana acum este haotic si ineficient si nu va conduce in nici un caz nici la stabilizarea versantilor si nici a caii de rulare decat eventual pentru scurte perioade de timp. Toate sumele cheltuite pentru lucrarile prevazute in actuala configuratie nu sunt altceva decat bani aruncati pentru niste lucrari care in timp isi vor dovedi ineficienta.

Este momentul sa incheiem cu aceasta mascarada jucata pe banii nostri ai tuturor si sa obligam decidentii sa ia masurile care se impun pentru finalizarea acestei lucrari.

In opinia mea aceste masuri sunt:

–         Oprirea imediata a lucrarilor

–         Refacerea de urgenta a studiilor geotehnice

–         Refacerea proiectarii pe baza noilor date

–         Schimbarea constructorilor si a proiectantilor ce si-au dovedit incompetenta

–         Schimbarea de urgenta a reprezentantilor indolenti si incompetenti ai beneficiarului ( DRDP Cluj)

–         O ancheta din partea Ministerului Transporturilor, care sa releve vinovatii pentru actuala stare de fapt si partea de vinovatie a fiecaruia.

–         Redeschiderea lucrarilor in conditii noi, cu competenta, seriozitate, respect pentru siguranta oamenilor si pretuire pentru banul public.

In vara, am facut impreuna cu domnul senator Alexandru Cordos o sesizare la Curtea de Conturi in care ceream verificarea acestei investitii. Raspunsul pe care l-am primit si pe care il anexez a fost in mare ca s-a exploatat o anumita cantitate de lemn si ca datorita personalului insuficient si a complexitatii lucrarilor, candva in viitorul neprecizat vom fi informati cu rezultatul celorlalte verificari (probabil dupa alegeri).

            Am trimis si eu o serie de adrese catre agentia de Mediu si DRDP Cluj prin care am cerut punerea la dispozitie, cu respectarea prevederilor articolului nr. 7 din Legea nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informaţiile publice, a unor documente ce ar putea ajuta la clarificarea legalitatii si corectitudinii procesului de executie. Anexez si aceste adrese la care inca nu am primit nici un raspuns. In fata lipsei de respect pentru informarea corecta si la termenul indicat de legiuitor, nu voi asista pasiv, ci voi utiliza toate parghiile legale de tragere la raspundere a celor numiti in functii publice si care nu cunosc sau nu respecta legea.

Presedinte PSD Cluj-Napoca

                                                                                            Jr. JORJ Mircea

www.jorjmircea.wordpress.com

www.mirceajorj.ro

0744988202

Leave a Reply