1 an de guvernare USL

USL Cluj se raliază în jurul guvernului Ponta, după un an în care am reușit să demonstrăm ca România poate fi guvernată și altfel atât la nivel național cât și local, într-un mod mai responsabil și mai apropiat de oameni.

„Am relansat economia Romaniei și am asigurat o stabilitate macroeconomică, România fiind una dintre puținele țări membre ale Uniunii Europene care a înregistrat o creștere economică în anul precedent. Tot mai multe companii internaționale anunță investiții în România: Daimler, Michelin, OMV Petrom, Siemens, Holzindustrie Schweighofer, Oracle, Bosch, De’Longhi, fiind doar câteva exemple concludente” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Deputatul PSD de Cluj-Napoca, Aurelia Cristea a reamintit că guvernul USL a deblocat POSDRU, POS Mediu si POR și că nu a uitat de marile proiecte de dezvoltare și investiții în zonele cheie.

„Cabinetul Ponta a dublat rata de absorbție a fondurilor europene și am deblocat POSDRU, POS Mediu și POR. Investițiile în zonele cheie au fost o preocupare pentru noi, demarându-se proiectul de realizare al celui mai puternic laser din lume (ELI) la Magurele, programul de conectare a 2446 de școli la Internet și proiectul de extindere a sistemului SMURD la nivel național” a declarat deputatul Aurelia Cristea.

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoș ales în colegiul senatorial nr.4 – Turda, zona de munte și Huedin, consideră că USL a reușit să creeze noi locuri de muncă: „Numărul de salariați stabili în economie a crescut în ultimul an, cu 70.000 față de 2013 iar șomajul a înregistrat o scădere accentuată, în luna feb 2013 fiind de 6,7%. Am deblocat aproximativ 4.000 de posturi în sănătate și am reînființat posturile de poliție rurală, de la 1 septembrie 2012, funcționând la nivel național 2.748 de posturi de Poliție în mediul rural”.

Deputatul social-democrat din zona Dej, dl. Cornel Itu, a precizat că USL s-a ținut de cuvânt față de fermieri și că a fost stopat jaful din banii publici: „Am plătit subvențiile din agricultură blocate de PDL și am aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plăți unice pe suprafață. Guvernul Ponta a stopat și jaful din banii publici readucerea Hidroelectricii pe profit și oprirea contractelor păguboase cu „baieții destepți” fiind priorități pentru cabinetul USL”.

Leave a Reply