Comunicat de presă – 28.03.2011 – Acţiune de ecologizare urbană a TSD Cluj

TSD Cluj a demarat sâmbătă, 26.03.2011, prima acţiune de ecologizare urbană din acest an ce s-a desfăşurat în cartierul Gheorgheni, aleea Bizuşa, strada Băiţa, parc Detunata,  zona Hermes.

Scopul acţiunii a fost de a ecologiza zonele verzi din Gheorgheni şi de a sensibiliza autorităţile locale cu privire la protejarea spaţiilor verzi din oraş şi a mediului înconjurător.

Au participat 15 tineri social-democraţi, acestora alăturându-se trei seniori, Aurelia Cristea – vicepreşedinte PSD Cluj, Raluca Brehar – Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Cluj-Napoca şi Horea Chirteş.

Cu această ocazie, tinerii social-democraţi au constatat şi atrag atenţia Primăriei Cluj-Napoca că pe aleea Bizuşa nu sunt amplasate coşuri de gunoi, cu toate că în zona sunt amplasate bănci. De asemenea acolo unde sunt coşuri de gunoi, acestea nu sunt amplasate corespunzător, pentru a arunca un recipient la coşul de gunoi trebuie să calci zona verde.

TSD Cluj îşi propune nu doar să dezbată energic problemele ecologice din Cluj ci să se şi implice activ în curăţenia mediului înconjurător din oraşul nostru. Considerăm că un Cluj curat contribuie la sănătatea şi bunădispoziţia locuitorilor iar că acţiunile de ecologizare sunt o certitudine de tip win-win în parteneriatul cetăţean-mediu în comunitate.

Social-democraţii clujeni îşi proprun în viitor să realizeze şi un feedback eficient cu locuitorii Clujului despre  problema deşeurilor, prevenirea generării, reciclarea şi valorificarea acestora ce în opinia multor concitadini trebuie rezolvată. Putem valorifica deşeurile urbane pentru producerea de energie „verde” şi a deşeurilor industriale inerte în construcţii şi infrastructura de transport.

Noi credem în corelarea politicilor de mediu la nivel local cu politicile în domeniul sănătăţii publice acestea putând produce creşterea calităţii vieţii şi a mediului în comunitatea din Cluj-Napoca.