Comunicat de presa – 27.01.2011 – PSD Cluj il avertizeaza public pe primarul Sorin Apostu asupra Afacerii Salii Polivalente

PSD Cluj  il avertizeaza public pe primarul Sorin APOSTU ca in cazul Afacerii Salii Polivalente isi asuma raspunderea politica si administrative asupra a doua probleme majore:

a) Va exista o problema in cazul in care va decide sa suplimenteze cu 50% costul construirii Salii Polivalente, care a fost licitata de o firma din Sibiu la suma de 50,9 milioane lei noi, firma despre care se vorbeste in oras ca ar avea relatii speciale cu primarul. “Deci, in cazul in care va hotari sa suplimenteze costul lucrarii – fapt de care nu ne indoim intrucat aceasta este o practica obisnuita pentru administratiile si guvernarea PD-L – (si va dau doar doua exemple portocalii – centura de ocolire, unde pretul s-a suplimentat de doua ori si jumatate pina acum, de la 67 de milioane la 200 de mil. de euro, si cazul stadionului,) – in acest caz primarul va trebui sa-si asume suspiciunile de fraudare in mod deliberat a banului public si a contribuabilului clujean. Potrivit unei expertize independente facute la pretul Salii Polivalente, stabilit prin studiul de fezabilitate si care este – va reamintesc de 107 mil. lei noi – a reiesit ca acest pret a fost intocmit corect. Potrivit aceleiasi expertize, cu suma de 51 de milioane de lei noi abia se acopera costul de construire in rosu al salii.”  a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

b) in situatia in care acest lucru se va intampla, primarul Sorin Apostu va proba, intr-un mod care nu-i face cinste, faptul ca nu simte mai nimic pentru Cluj si pentru clujeni, intrucat in mod regulat, in timpul administratiei sale, lucrarile publice platite din banii clujenilor au fost alocate catre firme de constructii din alta parte decat din judetul Cluj sau municipiul Cluj Napoca. In acest fel, primarul Sorin Apostu i-a privat pe cetatenii municipiului Cluj Napoca de a avea locuri de munca si de a le reveni o parte din banii pe care-i varsa la bugetul local.

Va reamintim ca la momentul licitatiei, noi am transmis public avertismente in legatura cu suspiciunile care planau asupra corectitudinii organizarii acesteia. “Conducerea PSD Cluj ridica semne de întrebare vizavi de ofertele depuse de cele trei firme care s-au înscris la licitaţia pentru construirea Salii Polivalente. Sunt unele discutii legate de cele trei firme care s-au inscris, ca nu ar respecta criteriile si ca una s-a inscris in licitatie pe ultima suta de metri. Noi consilierii nu suntem reprezentanti in comisia de licitatie asa ca informatiile nu ajung la noi, desi pana acum eram inclusi”, a spus dl Remus Lapusan la momentul respectiv.

Biroul de presa PSD Cluj

26 august 2010