Comunicat de presa – 24.10.2011 – PDL CLUJ pune la colţul ruşinii educaţia!

PDL recidivează în batjocorirea statutului de dascăl, umilind profesorii prin tăieri salariale, discreditări profesionale şi, mai nou, la Cluj și prin arderea manualelor!

Petrecerea “I Hate School” ce s-a desfăşurat în clubul deţinut de Cristian Haiduc, preşedintele PDL Câmpia Turzii, dovedeşte încă o dată atât indiferenţa si batjocura PDL faţă de învăţământ, cât şi ataşamentul actualilor guvernanţi faţă de butade gen „Şcoala românească scoate tâmpiţi” emanate de dl preşedinte Băsescu, probabil în urma celebrelor „succesuri” familiale ale odraslei EBA.

PSD Cluj condamnă atitudinea inconştientă a dlui. Cristian Haiduc, președinte al Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru IMM-uri, de a promova in clubul pe care il detine un eveniment ce ponegreşte şcoala. Considerăm că este de datoria oricărui politician să sprijine educaţia şi instituţiile de învăţământ, şi nu să le ridiculizeze.

Social-democraţii clujeni consideră că educaţia este cea care consacră sau ar trebui să consacre ierarhizarea structurală şi funcţională a societăţii, conform unor modele viabile, eficiente în stabilirea profilului de viitor al unei ţări. Educaţia este un factor important al mobilităţii sociale, ordonator al ţesutului social, conferind prestigiu şi statut social. Educaţia face ca democraţia să devină posibilă şi, împreună cu dezvoltarea economică, să devină necesară, chiar inevitabillă. Toți tinerii trebuie să știe că educația se va bucura întotdeauna de o răsplată în viitor!

„Îi reamintim domnului Cristian Haiduc că tradiţia educaţională a Clujului atât cea instituţională, cât şi  cea politică (Clujul fiind reprezentat prin doi Miniştrii ai Educaţiei în guvernele anterioare: dl Andrei Marga şi dl Mihail Hărdău) nu poate fi compatibilă cu astfel de deriziuni bahice în care educaţia este pusă la colţ şi pedepsită prin pentru rolul social fundamental pe care l-a avut în conturarea naţiunii române şi consolidarea democraţiei postdecembrimste” a declarat dl Remus Lăpușan, preşedinte PSD Cluj.

PSD Cluj consideră că o demisie de onoare din funcţia publică pe care Cristian Haiduc o ocupă în acest moment este necesară  având în vedere că un obiectiv fundamental al insitituţiei în care lucrează este sprijinirea tinerilor întreprinzători. Considerăm că un astfel de sprijin nu poate fi realizat nici prin arderea ritualică  a manualelor şcolare şi nici prin ridiculizarea instituţiei învăţământului.

De asemenea, solicitam organelor statului abilitate să-și facă datoria prin demararea urgentă a unei anchete  privind vârsta celor care au participat la această petrecere, având invitație directa la consum de alcool si atitudini nepotrivite, dat fiind faptul ca pe afișul de promovare nu era specificată condiția de limită inferioareă de vârstă de 18 ani.

Biroul de presăPSDCluj

24 octombrie 2011