Comunicat de presă – 17.07.2011 – PSD Turda

Organizaţia PSD Turda solicită o explicaţie publica, din partea conducerii societăţii comerciale “Domeniul Public” SA, în legătură cu motivele ce i-au determinat pe o parte dintre angajaţii societăţii să participe la o grevă spontană, eveniment petrecut joi, 14 iulie.

Potrivit publicaţiei electronice “Turda News”, salariaţii de la “Domeniul Public” au protestat împotriva diminuării considerabile a salariilor, prin tăierea sporurilor de vechime şi prin aplicarea unor penalităţi.

Preşedintele organizaţiei PSD Turda, Cristian Matei, care deţine şi calitatea de membru al forului deliberativ turdean, solicită ca directorul SC “Domeniul Public” SA, Radu Nechita, să prezinte un raport în faţa Consiliului Local, despre situaţia conflictuală existentă în respectiva societate comercială şi despre cauzele ce au determinat diminuarea drastică a salariilor unei părţi dintre angajaţi.

Deoarece Consiliul Local este acţionarul unic al societăţii comerciale Domeniul Public SA, solicit ca directorul acesteia, Radu Nechita, să prezinte, cât mai repede cu putinţă, un raport amănunţit despre situaţia economico-financiară a societăţii. De asemenea, aştept ca persoanele autorizate în domeniu, din cadrul SC Domeniul Public SA să se pronunţe asupra legalităţii diminuării salariilor unor angajaţi ai respectivei societăţi comerciale sub limita minimă stabilită prin lege, cum se pare că s-a întâmplat, potrivit informaţiilor din Turda News, publicaţie ce a relatat despre greva spontană. Până la primirea informaţiilor solicitate, îmi rezerv dreptul de a mă întreba dacă diminuarea salariilor unor angajaţi de la Domeniul Public, sub nivelul minm pe economie, nu este cumva unul din efectele Codului Muncii, varianta portocalie, impus naţiunii de Guvernul Boc, prin asumarea răspunderii, procedeu a cărui folosire în exces îl transformă într-o măsură total nedemocratică, prin care rolul Parlamentului României, instituţie fundamentală într-un stat democratic, este redus la unul pur decorativ.”