Comunicat de Presă – 14.07.2011 – Pantelimon si atat

A trecut ceva vreme de cand am facut primele sesizari cu privire la situatia centurii Valcele-Apahida si am asteptat rabdatori ceva raspunsuri. In afara de raspunsul tacit al premierului Boc (la care apreciem jena de a taia panglica centurii de nord) am auzit ceva balbe ale d-lui Pantelimon pe care nu le crede nici macar el si carora le-am da prea multa importanta daca ne-am obosi sa le pomenim aici. Poate ca am face efortul de a incerca sa le descifram, daca ar avea o minima coerenta.

Din pur altruism ii dam o mana de ajutor si nu-l mai agresam cu toate intrebarile deodata ci o luam pe indelete si incepem cu inceputul: PROIECTUL (majusculele se datoreaza respectului pe care il purtam unui proiect care a costat atatia bani).

Prima intrebare care ne framanta este cum a fost posibil ca o lucrare sa-si tripleze valoarea preconizata inainte de a fi macar gata, fara ca beneficiarul sa-l ia de par pe proiectant. Dovada faptului ca pe domnul Pantelimon nu-l intereseaza banii publici pe care ii cheltuie cu nonsalanta, este chiar faptul ca in loc sa-l ia la intrebari pe autorul acestui PROIECT el incearca sa-i caute scuze, spunandu-ne ca lucrarea s-a dovedit a fi foarte dificila si ca au aparut o serie de fenomene neprevazute.

Noi credeam ca de aceea platesti un proiectant si un consultant, ca sa-ti calculeze cu acuratete si profesionalim valoarea unei lucrari, sa-ti explice dificultatea lucrarii, sa anticipeze eventualele evenimente ce pot aparea pe parcursul executiei si sa-ti dea solutiile tehnice. Ori in cazul de fata se pare ca proiectantul nu numai ca nu trebuia platit pentru PROIECTUL acesta, dar suntem de parere ca beneficiarul (reprezentat de domnul Pantelimon) ar avea cele mai intemeiate motive sa-l puna la plata pentru imensele costuri nepreconizate si necuprinse in PROIECT.

Suntem curiosi cum ar fi reactionat domnull Pantelimon in situatia in care pe banii lui ar fi platit un proiectant care din nepricepere sau rea vointa, l-ar fi facut sa plateasca de trei ori mai mult pentru o casa neterminata? Ar fi privit situatia cu aceeasi serenitate ca in cazul de fata?

Noi nu putem crede asa ceva si ca urmare ii cerem domnului Pantelimon un raspuns documentat si credibil.

De ce trebuie sa va suspectam oare domnule Pantelimon, de incompetenta, de rea vointa, de coruptie, de neglijenta, de nepasare?

Noi credem ca este vorba despre un melanj al celor enumerate mai sus, dar nu cunoastem proportiile. N-ar fi corect sa le precizati dumneavoastra?

Avem convingerea ca aceasta desantata bataie de joc pe banii nostri a fost bine justificata cu maldare de hartii, dar aici s-au cheltuit atat de multi bani peste ceea ce era prevazut, incat nicio hartie nu va putea scapa pielea vinovatilor, cand va veni momentul sa dea socoteala. Si fiti convins ca acel moment va veni.

In incheiere, ca tema de casa va supunem atentiei cateva intrebari la care aveti obligatia sa raspundeti in fata contribuabililor:

Este adevarat ca in caietul de sarcini distribuit deja pentru licitatia din luna august care priveste refacerea tronsonului afectat de lucrari sunt cuprinse lucrari de consolidare care au fost deja efectuate?

De ce acoperiti cu atata sarg proiectantul?

De ce nu v-ati dat demisia dupa ce premierul a refuzat sa taie panglica la centura Bulevardul Muncii-Apahida?

Stiti ca doamna Bumb Zoe, director economic la DRDP Cluj si-a construit un gard la locuinta dansei cu utilajele si muncitorii S.C. Argecom S.R.L, firma aflata in relatii contractuale cu DRDP Cluj?

Dormiti bine noaptea?

Mircea Jorj, preşedinte PSD Cluj-Napoca