Comunicat de presă – 02.08.2011 – Încă un eşec marca Boc: Clujul primeşte înapoi doar o treime din cât dă la bugetul statului

PSD Cluj îi cere primului ministru, dl Emil Boc să explice cum este posibil ca judeţul Cluj să primească inapoi doar o treime din suma cu care contribuie la bugetul statului. Din păcate pentru noi clujenii, gaşca portocalie a lui Boc a muncit în aceşti aproape 3 ani de când sunt la guvernare doar pentru propriile interese.

„Desi au promis că vor aduce bani pentru judeţul Cluj, toate fondurile sunt doar pentru clica portocalie. Intr-o analiza aparută în mass media, Clujul este in coada listei în clasamentul făcut în funcţie de sumele pe care judeţele le primesc de la bugetul statului în raport cu banii daţi la acelasi buget. În capătul listei, după Cluj mai sunt doar judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, contributori care oricum au alte resurse de taxe şi impozite pentru ca acolo sunt înregistrate toate marile companii plătitoare de dări la stat.” a precizat dl Remus Lapusan, preşedinte PSD Cluj.

„Aceste analize făcute de mass media demonstrează faptul că promisiunile lui Boc şi ale găştii duse la Bucureşti au contat doar până când au fost validaţi de clujeni. Odată ajuns la Bucuresti, Emil Boc a uitat de unde a plecat şi s-a concentrat în a rezolva problemele grupurilor de interese portocalii sau, mai rău, în a se preface că nu le vede. Echipa  a funcţionat doar până când s-au facut pozele de campanie, iar după acel moment, fiecare şi-a rezolvat propriile interese.” a mai adăugat dl Remus Lăpuşan.

Pe de alta parte, ştim cu toţii ca orice bănuţ vine de la Boc, este prezentat de către primarul municipiului Cluj-Napoca şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj ca o mare realizare şi un gest de generozitate al premierului. Din cifrele făcute publice, ne dăm seama că toţi aceşti bani pe care Emil Boc îi trimite la Cluj nu sunt reprezintă altceva decât o 30% din banii pe care noi, cei care plătim taxe şi impozite, îi trimitem la bugetul central.