PSD Cluj considera ca Guvernul se bazeaza pe o mare minciuna cand își asumă răspunderea pe noul Cod al Muncii, aceea că nu avem locuri de muncă tocmai din cauza Codului Muncii. În realitate, nu avem locuri de muncă din cel puțin două cauze majore:

• De doi ani, Guvernul concediază în continuu sute de mii de oameni – în doi ani de guvernare Boc, s-au pierdut 637.000 de locuri de muncă!
  • Guvernul nu ajută deloc mediul economic să preia din șomeri și să mărească numărul de contributori. În plus, acordul cu FMI aduce și mai mult somaj, iar programul guvernului nu ajută nici bugetul și nici economia.

“USL reînvie dialogul social. Am semnat un acord cu sindicatele şi patronatele, iar acest lucru arată clar că ceea ce face şi propune opoziţia are o bază socială. În acest moment, opoziţia este cea care exprima voinţa şi vocea românilor. Actuala putere nu este legitimă. Ea nu are suport popular.” a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Soluții USL pentru crearea de locuri de muncă:

• Deblocarea posturilor pentru tinerii absolventi
  • Reducerea graduala a CAS, cu 10%, inca din 2011
  • Scutiri de taxe pentru noii angajati (zero contributii, pentru noi locuri de munca, pentru o perioada determinata)
  • Crestere salariu minim la 750 de ron
  • Plata datoriilor statului catre firmele private (datoriile mai vechi de 60 de zile vor fi platite sau compensate)
  • TVA de platit la incasare si nu la facturare
  • Transformarea varstei de pensionare din obligatie in drept
  • Rambursare TVA pentru proiectele finantate din fonduri europene, imediat dupa cereri (si nu la final)
  • Deblocarea absorbtiei de fonduri europene. POSDRU poate deveni unul din cei mai mari angajatori ai Romaniei pentru urmatorii ani

Biroul de Presa PSD Cluj
1 martie 2011

One thought on “Comunicat de presa – 01.03.2011 – USL a semnat un acord cu sindicatele si patronatele

1. Felicitari ptr noul site dar si ptr solutiile de creare de noi locuri de munca !
    Va saluta o simpatizanta psd !